Ποιοι είμαστε

Το Book4Book είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Με την πλατφόρμα αυτή επιδιώκουμε μέσω της τεχνολογίας να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα των μαθητών στα πλαίσια μίας κοινότητας πολιτών η οποία ενεργεί χωρίς τη συνδρομή του κράτους ή τρίτων. Ο ιστοχώρος είναι ανοιχτός σε όσους θέλουν να μοιραστούν ή να ζητήσουν σχολικά βιβλία, ενώ ενθαρρύνει και τη δημιουργία συναντήσεων (events) μαζικής ανταλλαγής.

Η ομάδα Book4Book στην Κύπρο είναι:

Χάρης: Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Παρταουρίδης συνεργάζεται με το Σωτήρη στο έργο του εκπαιδεύοντας ρομπότ που τα λένε “Ρεξ” να υπακούν στις εντολές: “fetch”, “roll”, “sleep”.

 

 

 

Βαλάντης: 
Ο Βαλάντης Χαραλάμπους υλοποιεί το υπόλοιπο σετ εντολών των ρομπότ “Ρεξ”, δηλαδή τις: “bad doggy”, “good doggy”, “where’s my slipper”.

 

 

Σωτήρης: Ο Σωτήρης Χατζής έχει σπουδάσει και διδάξει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Κατασκευάζει cyborgs για να είμαστε έτοιμοι να καταλάβουμε τον πλανήτη Κepler 186f αλλά το σημαντικό ερευνητικό του έργο σχετίζεται με την ποιότητα ζωής της αμοιβάδας σε σχέση με το φυσικό της περιβάλλον. Έχει λύσει το τελευταίο θεώρημα του Fermat με κατσαβίδι και πριονοκορδέλα.